INFORMATIKA SZAKKÖR

Iskolánkban az informatika oktatás szerves része a mindennapoknak. A feltételek adottak, hisz egy jól felszerelt informatika terem áll rendelkezésre. A számítógépek korszerűek, az internetre való csatlakozás megoldott. A sávszélességet most emelték, így nem dadognak a gépek.

A csoportok létrehozása a pályázat keretében nagyon könnyű volt, az érdeklődés meghaladta a lehetőségeket. Az egyes csoportok tematikájának összeállításakor fontosnak tartottam a személyes adatok védelmének fontosságát kiemelni, az egyes felületeken való adatok megadásának veszélyeire való felhívást, saját magukról és környezetükről feltöltött képek, videók következményeire utalni.

A feldolgozott témák túlmutatnak az általános iskolai anyagon, ugyanakkor a tanulók érdeklődése megvan e témák iránt.

Az informatika sokkal szélesebb körű, mint a számítógépes ismeretek, ezért bővítettem az anyagot a digitális fényképezőgép, videó kamera, és a telefonnal kapcsolatos ismeretekre is.

Ma már sokan és sokfélét rendelnek a net-en, ezért kitértem a vásárlással kapcsolatos ismeretekre is.

A számítógépeken lévő adatokat védeni kell, ezért hangsúlyosan foglalkoztunk a vírusok, vírusirtás témakörrel.

A világhálón tengernyi zene, kép film található, ezek letöltése, felhasználása, a szerzői jogok figyelembevétele nagyon fontos terület, kitértünk ennek fontosságára is.

A szakkörök véleményem szerint elérték a kitűzött célt, az aktivitás volt a jellemző a közös munkára.

Balogh Mihály József 8. o.: Kimondottan jók voltak ezek az órák.

Sipos Barnabás 7. o.: Gyorsan elteltek az órák, jobban odafigyelek az otthoni gépemre.

Szabó Krisztián 5. o.: Remélem máskor is lesznek még ilyen órák.

 

 

Petneháza, 2015. október 22.

Pető István

szakmai megvalósító

Petneháza-informatika szakkör1 Petneháza-informatika szakkör2 Petneháza-informatika szakkör3 Petneháza-informatika szakkör4 Petneháza-informatika szakkör5 Petneháza-informatika szakkör6 Petneháza-informatika szakkör7 Petneháza-informatika szakkör8 Petneháza-informatika szakkör9