TANÓRÁN KÍVÜLI SZABADTÉRI MOZGÁSOS RENDEZVÉNYEK – SZENTGYÖRGYI RÓMEÓ

Szeptember 30-án került sor iskolánkban a következő tanórán kívüli mozgásos rendezvényre. Ismét egy közismert, neves sportoló érkezett hozzánk Szentgyörgyi Rómeó személyében. A programon iskolánk valamennyi tanulója, pedagógusa részt vett, és néhány érdeklődő szülő is.

Előzetesen a testnevelés szakos kolléganőnk felkészítette a gyerekeket, mesélt nekik a sportoló eredményeiről és magáról a sportaerobikról. A rendezvény előtt a tanulók bemelegítése, a végén a levezetés szintén a kolléganő feladata volt.

Szentgyörgyi Rómeót nagy érdeklődéssel várták tanulóink, és ismerősként köszöntötték – éppen néhány nappal korábban látták egy népszerű tévéműsorban.

Mivel az időjárás közbeszólt, a rendezvényt a tornateremben tartottuk.

A zenés tornát gyerekek, felnőttek egyaránt végigcsinálták. Kellemesen elfáradtunk, de láthatóan nagyon jól érezte magát mindenki. A tanulók fegyelmezettek, aktívak voltak, tetszett nekik ez a mozgásforma.

Ezután verseny következett, előbb a fiúk, majd a lányok körében.

Tanulóink közül is színpadra léphettek néhányan a neves sportolóval, sőt egy nyolcadikos diákunkkal „életveszélyes” akrobatikus produkciót is bemutattak.

Az edzést beszélgetés követte, ahol Szentgyörgyi Rómeó az egészséges életmód, a rendszeres mozgás fontosságára hívta fel a gyerekek figyelmét, valamint arra, hogy akaraterővel, kitartással szinte mindent elérhetünk, amit szeretnénk.

Tanulói hozzászólások:

Balogh Mihály:

„Nagyon büszke vagyok, hogy engem választott Rómeó az „életveszélyes” produkció bemutatására. Egy kicsit izgultam, de pontosan betartottam az utasításait, így nem is volt nehéz a feladat.”

Orémus András:

„Olyan jó volt ez a zenés torna, hogy szívesen csináltam volna még tovább is.”

Sándor Dávid:

„Én nagyon szeretek sportolni, és szeretnék majd olyan sikeres lenni, mint Szentgyörgyi Rómeó.”

PETNEHÁZA-TANÓRÁN KÍVÜLI-RÓMEÓ1 PETNEHÁZA-TANÓRÁN KÍVÜLI-RÓMEÓ2 PETNEHÁZA-TANÓRÁN KÍVÜLI-RÓMEÓ3 PETNEHÁZA-TANÓRÁN KÍVÜLI-RÓMEÓ4 PETNEHÁZA-TANÓRÁN KÍVÜLI-RÓMEÓ5 PETNEHÁZA-TANÓRÁN KÍVÜLI-RÓMEÓ6 PETNEHÁZA-TANÓRÁN KÍVÜLI-RÓMEÓ7 PETNEHÁZA-TANÓRÁN KÍVÜLI-RÓMEÓ8