PÁLYAORIENTÁCIÓ 3.

Iskolánkban a 3. pályaorientációs foglalkozás október 9-én volt, melyet Kiss László, Bessenyei- és Csokonai-díjas rendező, a minisztérium nyugalmazott szakfőtanácsosa és a Nemzeti Művelődési Intézet szakreferense tartott.

A foglalkozáson most is 15 tehetséges tanulónk vett részt.

Bevezetésként az előadó saját magáról beszélt, élettörténetével bizonyítva a gyerekek előtt, hogy nagyon alacsony sorból is sokra viheti az ember, ha van benne elég kitartás, szorgalom. Elmondta, hogy intézeti gyerekként nem volt könnyű gyermekkora, beszélt a tanulmányairól és arról, hogyan jutott ilyen magas beosztásokba.

Ezt követően megkérte a gyerekeket, hogy mindegyikőjük mondjon magáról egy jellemző tulajdonságot, és megbeszélték, hogy ezek milyen foglalkozásokhoz kapcsolódhatnak.

A foglalkozás harmadik részében arra kérte a gyerekeket, hogy meséljék el, milyen elképzelésük van a felnőtt életükről, mik szeretnének majd lenni.

Végül a vállalkozásokról beszélgetett a gyerekekkel az előadó, majd drámajáték formájában létrehoztak néhány vállalkozást, és eljátszották annak működését.

A foglalkozás jó hangulatban telt, a vendégünk közvetlen, kedves stílusával végig ébren tartotta a gyerekek érdeklődését, aktivitását.

Tanulói hozzászólások:

Matyi Zoltán:

„Nagyon tetszett, ahogy a saját életéről beszélt a vendég. Szeretnék majd én is valami érdekeset csinálni felnőttként.”

Balázs Bettina:

„Én még nem döntöttem el, hogy mi szeretnék lenni, de sok hasznos tanácsot hallottunk a pályaválasztással kapcsolatban.”

PETNEHÁZA-PÁLYAORIENTÁCIÓ 3-1 PETNEHÁZA-PÁLYAORIENTÁCIÓ 3-2 PETNEHÁZA-PÁLYAORIENTÁCIÓ 3-3 PETNEHÁZA-PÁLYAORIENTÁCIÓ 3-4 PETNEHÁZA-PÁLYAORIENTÁCIÓ 3-5 PETNEHÁZA-PÁLYAORIENTÁCIÓ 3-6 PETNEHÁZA-PÁLYAORIENTÁCIÓ 3-7 PETNEHÁZA-PÁLYAORIENTÁCIÓ 3-8