ÖKOTÁBOR TISZABECSEN

2015 augusztus 10-e és 14-e között iskolánk 30 tanulója és 3 pedagógusa 5 napos öko-táborban vett részt Tiszabecsen a Vidám Delfin Kft. kempingjében. A gyönyörű tisza-parti környezetben, a vendéglátók segítőkész, lelkiismeretes közreműködésének köszönhetően gyerekeink felejthetetlen élményekkel gazdagodva, vidáman töltötték el az 5 forró nyári napot.

Az első nap délelőttje az utazással és a szállás elfoglalásával telt. Délután megmártózhattunk a Tiszában, majd kajak-kenuoktatásban részesültünk. Este, sötétedés után éjszakai túrára indultunk, ami egy kicsit félelmetes, de annál izgalmasabb kalandnak bizonyult.

Másnap egy hosszú, kb. 55 km-es kerékpártúrára indultunk. Megnéztük a környék nevezetességeit: megálltunk a diótermesztéséről híres Milotán, a nevezetes fa harangtoronynál tartottunk pihenőt. Tiszacsécsén megtekintettük a Móricz-emlékhelyet. Tiszakóród határában fürdőztünk a Túr folyó duzzasztógátjánál. Estefelé érkeztünk vissza a táborba.

A következő napon – kipihenve az előző nap fáradalmait – kicsit lazítottunk. Fürdőztünk a Tiszában és a kemping területén sportprogramokon vettünk részt.

A negyedik nap programja különleges és újszerű volt a számunkra, mivel a mi településünk közelében nincs semmilyen nagyobb természetes víz. Kenukba szállítunk és egy 12 km-es vízitúrára indultunk az Öreg-Túr folyón. A túra kiinduló pontjához autóbusszal szállítottak bennünket, majd a végén vissza a táborba. Este jó hangulatú karaoke-bemutatóval zárult a nap.

Ezután már az utolsó nap következett. Délelőtt fürödtünk a Tiszában, közben lehetőség volt kisebb csoportokban kipróbálni a motorcsónakázást.

Ott tartózkodásunk alatt gyerekeink betekinthettek a vízirendőrök munkájába is.

Ebéd után már a csomagolás következett, majd a hazautazás.

Örülök, hogy kísérőpedagógusként részt vehettem ebben a tartalmas kikapcsolódást nyújtó, jól szervezett táborban.

Szántó Viola

szakmai megvalósító

 

Tanulói hozzászólások:

Varga Nikoletta:

„Nagyon jól éreztem magam a táborban. Az evezéstől egy kicsit féltem, de végül az is nagyon tetszett.”

 

Szabó Panna:

„Jó nagyot borultam a kerékpártúrán, de szerencsére nem sérültem meg. Örülök, hogy végig tudtam kerékpározni az egész távot.”

 

Molnár Leon Péter:

„Jó volt, hogy a nagy melegben sokat fürödhettünk a Tiszában. A vízitúra tetszett a legjobban, kár, hogy otthon erre nincs lehetőségünk.”

PETNEHÁZA-ÖKOTÁBOR-TISZABECS01 PETNEHÁZA-ÖKOTÁBOR-TISZABECS02 PETNEHÁZA-ÖKOTÁBOR-TISZABECS03 PETNEHÁZA-ÖKOTÁBOR-TISZABECS04 PETNEHÁZA-ÖKOTÁBOR-TISZABECS05 PETNEHÁZA-ÖKOTÁBOR-TISZABECS06 PETNEHÁZA-ÖKOTÁBOR-TISZABECS07 PETNEHÁZA-ÖKOTÁBOR-TISZABECS08 PETNEHÁZA-ÖKOTÁBOR-TISZABECS09 PETNEHÁZA-ÖKOTÁBOR-TISZABECS10 PETNEHÁZA-ÖKOTÁBOR-TISZABECS11 PETNEHÁZA-ÖKOTÁBOR-TISZABECS12 PETNEHÁZA-ÖKOTÁBOR-TISZABECS13 PETNEHÁZA-ÖKOTÁBOR-TISZABECS14 PETNEHÁZA-ÖKOTÁBOR-TISZABECS15 PETNEHÁZA-ÖKOTÁBOR-TISZABECS16 PETNEHÁZA-ÖKOTÁBOR-TISZABECS17 PETNEHÁZA-ÖKOTÁBOR-TISZABECS18 PETNEHÁZA-ÖKOTÁBOR-TISZABECS19 PETNEHÁZA-ÖKOTÁBOR-TISZABECS20 PETNEHÁZA-ÖKOTÁBOR-TISZABECS21